Blev refuserad i print – gjorde succé i ljud

När Susan Casserfelt skickade sin debutdeckare Prästens lilla flicka till förlag ville ingen ge ut den. Fem år senare har boken gjort succé – och är nu i final som årets spänningsroman. Skillnaden: den är utgiven i ljud.

– Idag verkar ljudböcker fungera som en helt annan marknad än tryckta böcker. Nya författare kan konkurrera med stora och välkända författare, säger Susan Casserfelt.

Det var våren 2017 som Susan Casserfelts deckare Prästens lilla flicka plötsligt seglade upp på topplistan hos ljudbokstjänsten Storytel. Under fjolåret blev den mer lyssnad på än bästsäljare av Lars Kepler och Denise Rudberg.

Nu är Prästens lilla flicka nominerad till årets spänningsroman i Stora Ljudbokspriset, som delas ut 5 mars.

– För mig känns detta såklart otroligt kul. Ljudboken är inte bara en bra ingång till bokläsande för nya läsargrupper. Det är också ett nytt sätt för författare att slå igenom.

Tätt och spännande

Susan Casserfelts deckare är tätt skrivna med ett rakt språk och en historia med starkt framåtdriv. Det tror hon är en anledning till att hennes berättelser fungerar så bra i ljud.

– För att man ska vilja fortsätta lyssna måste en ljudbok vara riktigt spännande ända från början, och inte ha en massa onödiga partier. Jag tror att de krav som lyssnarna ställer passar bra med mitt sätt att skriva, säger Susan Casserfelt.

En annan anledning till att Prästens lilla flicka, och uppföljaren Den tatuerade cirkeln, har blivit så populära i ljud är att de lästs in av skådespelerskan Katarina Ewerlöf.

– Det är många som älskar Katarinas inläsningar och jag förstår varför. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med mina böcker, säger Susan Casserfelt.

Ljudbokssuccén har gett Susan Casserfelt kontrakt med ett förlag, MiMa, som har gett ut hennes två första böcker i en ny pocketutgåva. I sommar släpps den tredje delen i Höga kusten-serien, I betraktarens öga, av ljudboksförlaget Word Audio Publishing.

Kontakt:  susan [@] barstone [.] se

Ladda ner  (snart jobbar på detta!)

  • pressbilder & kontaktuppgifter
  • recensionsexemplar
  • hela kittet

Fri användning av allt material efter att du mejlar mig artikel för godkännande. Fyll i ditt namn och mejladress så skickar jag dig ett mejl inom 5 minuter med en länk till materialet.

Vänliga hälsningar,

Susan Casserfelt

Fotograf Helena Berzelius /Studio Lea i Kärrtorp