Jag har en speciell väninna. Hon städar med Champagne. Jag ska berätta mer om metoden, men först lite om henne. Min väninna är övertygad om att hon är förlaga till Zeta, huvudkaraktären i min deckare Prästens lilla flicka. Det tycker jag är lite lustigt, men jag låter henne hållas i den tron. Jag skulle säga att vi är väldigt olika, men jag vet inte, eftersom min man påstår att jag är Zeta. Det måste ju betyda att vi är lika?!

Hur som helst. Livet är aldrig tråkigt i hennes sällskap. Hela min väninnas liv verkar vara en lång räcka av lustiga episoder. Om Zeta hade funnits på riktigt så skulle de ha det gemensamt, alla anekdoter och inställningen till livet.

”Kungen är sååå snäll, men han blev utnyttjad.” Hon är en rojalist i stora mått och jag vet att hon inte gillar att jag skriver om honom, även om det var många år sedan de gick på samma fester. Det passar fint att vi skålar för Kungen på Valborgsmässoafton. SKÅL!

I sin ungdom levde hon jetsetlivet. ”Han ville ha sin GT 30/70. Jag trodde det betydde att han ville ha 70 delar Gin och 30 delar tonic. Den blev lite stark”, säger hon och skrattar flickaktigt om sitt möte med Playboys grundare. ”Jag hade ingen aning att det var Hugh Hefner.”

champagne”Jag vaknar alltid lycklig. Tills jag minns.”

Ibland, om man har tur, berättar hon om livet med oljeshejken. ”På morgonen när jag vaknade kunde jag inte hitta mina trosor som jag hade sparkat av mig på golvet. Men de låg på bänken, tvättade och nystrukna. Jag hade inte hört någon komma in, men det måste ha varit en pakistansk gästarbetare som smugit in under natten. Jag hade en klocka att ringa i eftersom jag inte fick göra något själv.”

Själv har jag aldrig haft strukna trosor. Inte heller en liten klocka att ringa i. En sak har jag och min väninna dock gemensamt och det är att vi båda hatar att städa. När hon ska städa går hon på bolaget och köper en flaska Bollinger, för mindre än så städar hon inte.

Fråga mig inte hur många rum hon hinner innan flaskan tar slut, men banne mig, kul har hon i alla fall, smuttar och städar, smuttar och städar.

Dela gärna om du gillade min text!