En härlig mini-signeringsturné i Västernorrland.

Med en tung resväska gav jag mig av på resan norrut, med första stopp i Sundsvall. Jag var allt lite nervös för resan upp för i Sundsvall skulle jag bara ha fem minuter till godo vid ankomst. Men SJ klarade resan galant denna gång och jag hann precis in till affären i tid.

I Akademibokhandeln Vängåvan signerade jag böcker under två hektiska timmar. Till butiken kom även läsare som köpt boken vid tidigare tillfälle och nu bara tittade in för att säga hej eller få en signatur. Det är ett trevligt bevis på att boken är bra, tycker jag.

Samtidigt satt Twitterbekanta @haikuhill Sara Olsson och signerade böcker vid bordet intill. Social medier är inte att underskatta.

Till Örnsköldsvik

Efter Sundsvall fick jag min premiärresa med Bottniabanan. Jag tappade andan när vi anlände i Örnsköldsvik. Utsikten över bukten med alla glittrande ljus påminde mig om varför just Övik är skådeplatsen för Prästens lilla flicka. Vackrare stad får man leta efter.

Efter en trevlig middag på restaurang Public var det mysigt att få boa in sig på Park Hotell, som jag varm kan rekommendera till alla Öviksfarare, speciellt för de som föredrar hårda sängar.

Fredagen började med en intervju för lokala tidningen ÖA. Efter det följde signeringen på Akademibokhandeln i Oskargallerian i sällskap av butikens trevliga personal.

I samband med att jag satt i Akademibokhandeln kom jag i samspråk med Gabriella Röschmann, krönikör för övikstidningen 7. Hon skriver på sin debutroman. Att se mig som egenutgivare sitta och signera Prästens lilla flicka fick henne att fundera över den dagen när hon själv skulle signera sin bok i Akademibokhandeln.

Välgörenhet

västernorrland-3512På eftermiddagen träffade jag Hoppets stjärnas verksamhetschef Ulrika Kallin för att se hur jag skulle kunna bidra. Tre kronor per bok kommer att gå till pennor och block för barnen iden kenyanska verksamheten.

Sista dagen av miniturnén satt jag hela dagen på turistbyrån i Arken och signerade böcker. Många av de som kom in hade läst artikeln om mig i ÖA.

På kvällen stapplade jag trött men nöjd tillbaka till tågstationen, nu med betydligt lättare väska.västernorrland-3530