Förlåt, vad FF står för? Föräldrafritt? Nej, familjefritt i det här fallet. Ja, vad händer då en författarinna får fyra-fem dagar helt utan familj när solen gassar som bäst?

För att inte städa bort de dyrbara dagarna gäller det att göra upp ett schema. Så slipper författarinnan grubbla på om hon verkligen är sugen på att skriva när solen skiner så härligt, smultronen vill bli plockade och myrorna gör gemensam sak med getingarna och invaderar huset.persienn_ner

Det är persienn ner som gäller och rumpan på stolen. Fast inte hela dagen, författarinnan har anmält sig till en 2,5 år lång Qi Gong-kurs, så träna måste hon också. En timme stretch och en timme Ji Ben Qi Gong varje dag. Lagom till 2016 kan alltså författarinnan även titulera sig Qi Gong-lärare, om hon lyckas plöja 60 böcker på engelska om taoism, akupunktur och meridianer. Och förstås träna de där två timmarna varje dag.

WEBB_pocket

 

Bära kartonger måste författarinnan också göra, pocketupplagan har just landat hemma. 1000 nya böcker som ska få plats någonstans i huset i väntan på bokhyllan hemma hos ny ägare.

Under den korta lunchen lyssnar hon på Åsa Larssons sommarprat. Det är spännande att höra om kollegans tvivel och funderingar kring sitt författarskap.

 

ordningreda

Vill du ha ett råd om hur man blir så här disciplinerad? Bästa sättet att få saker och ting gjorda är att skaffa sig barn. Då slösar man inte en halv dag på att slösurfa eller fika med vänner på stan. Nej, med barn tvingas man välja. Vad är viktigt för mig? Hur ska min dag se ut? Och då kanske man skriver ett schema till sig själv som ser ut så här:

Till och med blogginläggen för #Blogg52 hålls korta. Här ska ingen skrivtid spillas. Hur det har gått hittills? Jo tack, getingarna och myrorna lyssnar till tangenternas lätta nedslag. Inte så många sidor att skryta över än, men hon tar det sida för sida.

 

Ha en trevlig sommar!