Gästbok

54 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Grattis Susan! och lycka till! Vad lycklig är jag att jag fick vara med på din stora dagen! Tack!
  Ser fram emot att börja läsa din bok… det var intressant att få veta hur det gick till i skrivandet.

 2. Jörgen Ranbjörk juni 28, 2013 — 2:41 e m

  Hejsan Susan !
  Har läst Din fantastiska bok och ser fram emot de kommande.
  Åsa Larsson fick -04 pris som årets bästa deckare, Din bok påminner en del om hennes i stil och uppbyggnad – DOCK är den bättre än hennes samtligt utgivna böcker vilket torde gynna Dig storligen så snart tidens ”ringar på vattnet” sprider sig ut bland alla lässugna.
  (Det borde kunna gå ännu snabbare med lite assistans av media och dess företrädare, men där hamnar Du med tiden i alla fall).
  Önskar Er allt gott och Vi längtar redan efter nästa bok/ mvh Jörgen

  Hej Susan!
  Tack för en mkt bra start på min läs semester, jag valde att avvakta med boken till det blev lugn och ro och jag hade möjlighet att ”sluka” den i ett 🙂 Och det gjorde jag!!! Lycka till med fortsatt skrivande! Och som du skrev själv, det finns alternativa miljöer här uppe i norr, men jag tror bestämt att Övik kommer att slå! Ha en härlig sommar med familjen, kram från EvaLotta

 3. Hej Susan,
  Jag har just läst din härliga deckare ”Prästens lilla flicka” och skrivit recensioner på Bokias och Bokus’ hemsidor samt på min egen sajt. Har också gjort en länk från Egenutgivarnas FB-sida till recensionen. Du får naturligtvis använda dig av min text var du vill och om du vill.
  Lycka till i fortsättningen!
  Holger

 4. Ann-Britt Umegård december 11, 2013 — 2:14 e m

  Hej! Läser din bok just nu och hajar till: Min mors namn använder du till en av karaktärerna. Eftersom min familj är de enda i världen som heter Umegård, undrar jag vart du hittat den och, varför välja ett namn som är så ovanligt? Många här i Ö-vik vet vilka vi Umegårds är, och det känns faktiskt inte riktigt bekvämt att vårt namn finns med i din bok. Alla som känner till oss, kommer att förknippa oss med Anna Umegård i din bok, eftersom det är ett så ovanligt namn och därför helt förknippat med oss!

  Ann-Britt Umegård
  Ö-vik.

  • Hej Ann-Britt,

   Först vill jag beklaga att att en av karaktärerna i min bok har samma namn som din mamma, om det inte känns OK för dig. Jag kan försäkra dig om att alla personerna i boken är uppdiktade från början till slut.

   När jag namn-sätter de fiktiva personerna i boken finns det många aspekter att ta hänsyn till. Under arbetets gång förekommer också namnbyten om jag upplever att ett namn inte passar med karaktären. Dels har författaren förnamn som är önskvärt att få generations-troget och karaktärs-beskrivande. Efternamnet ska då spegla ort- eller klasstillhörighet. Dessutom försöker författare ha så olika namntyper på de olika personerna för att underlätta för läsare. I efterhand kan jag ex. tycka att Anne och Anna var två namn som liknade varandra för mycket, även om karaktärerna var så väsensskilda att jag från början inte hade orsak att tro att de två nånsin skulle mötas i historien.
   I det här specifika fallet ville jag ha ett vanligt, ”generellt” förnamn, för ex ”grannflickan”. Efternamnet skulle då spegla området. Först tänkte jag ”Böle” i namnet vilket fick mig att associera till orten Umeå (Böleäng osv.) ”Gård” kom då som ett påhäng, ungefär som ”strand”, ”vik” eller ”sjö”. Då funderade jag på hur Umeågård skulle bli som namn och tänkte att ”å” nog skulle försvinna. Alltså Umegård.
   Normalt sett googlar jag de lite ovanligare namnen, mest för att se att läsarna inte genast associerar med en viss, känd person, men eftersom Anna är en bifigur i historien gjorde jag inte det. Hade jag dock känt till att bara ni och er släkt hette Umegård, hade jag med stor sannolikhet valt ett annat efternamn. Jag har, mig veterligen, aldrig mött någon ur er släkt, och på det sättet hört namnet.
   Av andra läsar-möten har jag även förstått att andra personer finns som heter lika och bor på orten, men även det är en slump. Jag har tvärt om strävat efter att inte använda mig av namn som jag själv associerar med vissa personer, undantaget två personer i texten. Det är rektorn Ulla, som en homage till min rektor under studietiden i Övik samt Krille, som jag tyckte var ett bra namn för en datatekniker. Krille är i verkliga livet min fotochef.
   Jag hoppas att du här har fått ett uttömmande svar om namn-uppkomster.
   Med vänlig hälsning,
   Susan Casserfelt

 5. hej, vi har ett barnbarn som har fått din bok prästens lilla flicka, hennes kommentar,” asbra”,hon väntar på din nästa bok! tack.

 6. Jag använder mig i min deckare av bröderna Dalton, som råkar illa ut och naturligtvis undrade någon om det var ok med tanke på Daltons i en amerikansk serie. Värst kanske det blir när jag har låtit mördaren hänga upp ett skelett i klockstapeln i byn, en by i Höga Kusten.

 7. ” Prästens Lilla Flicka”. Tack för en mycket spännande läsupplevelse! Ser fram emot nästa bok i serien. Vi är seglande pensionärer och äger vår tid. Det finns många lästimmar på ett dygn :o) / Hälsningar Pirjo

 8. Jag har precis läst ut Prästens lilla flicka. Tack för en jättespännande och bra bok. Ser fram emot nästa

 9. Hej!
  Har just läst Prästens lilla flicka och vill tala om att jag tyckte den var jättebra! Spännande hela vägen, svår att lägga ifrån sig, och välskriven! Jag hoppas det kommer fler böcker, gärna i Öviksmiljö (då jag har bott där några år, så det är trevligt!).

  🙂

 10. Hej! Har just lyssnat klart på ”Prästens lilla…..” -fantastiskt bra!!!! Skulle bli kanon som film! Väntar med spänning på fortsättningen Wiveca

 11. Hej Susan!
  Jag har läst ”Prästens lilla flicka” och tyckte den var helt fantastiskt spännande. Njöt av att känna igen alla miljöer också. Du fångade mig.
  Nu läser jag ”Den tatuerade cirkeln” och är lika fast. Måste bara vända sida och läsa vidare.
  Det är bara en liten hake.. särskrivningarna som smugit sig in. På fjärde raden läser jag ”söder ut” och strax därefter dyker ”annan stans” upp ett par gånger. Hoppas jag inte behöver ramla över fler.
  Hoppas du inte ser det som sågning. Jag tycker det är viktigt att nivån hålls på alla plan. Du har förutsättningar att komma långt i ditt författande.
  Massor av lycka till!!
  Ingrid

  • Hej Ingrid,

   Tack för att du läser och gillar. Du kanske vill bli förste sär skrivningspolis (förlåt – hahaha) för nästa bok? Den positionen finns visst öppen. 😉 Det är inga pengar inblandade men en massa ära när du får ett tack på sista sida. 😀 Hör av dig om du är intresserad på hej [at] susancasserfelt [punkt] se.
   Susan

 12. Hej Susan
  Nu har jag läst Prästens lilla flicka, den var verkligen bra, från första till sista sidan. Jag bor i Örnsköldsvik. Jag har ett stort problem och det är att jag har väldigt svårt att läsa texten i boken, jag önskar att du kunde fixa större och fetare bokstäver så jag klarar att fortsätta läsa dina böcker.

  • Hej Gunilla,
   Så roligt att du gillade boken. Svårigheten med pocketformatet är just att boken ska vara liten och lätt, vilket innebär att även texten blir lite mindre än i en inbunden bok. Jag har tre förslag: uppföljaren Den tatuerade cirkeln finns med större text, eller så väntar du till februari när den kommer som ljudbok eller så läser du boken på läsplatta och kan själv styra vilken storlek texten ska visas. Ännu så länge finns inte uppföljaren till läsplatta men jag jobbar på det! hälsningar Susan

 13. Hej Susan, jag blev så oehört ledsen och besviken över att du förklarade mordet med Asperger syndrom. Varför? Alla förstår väl att med en sån uppväxt krävs ingen diagnos för ett mord. Jag är själv nära anhörig till ett barn med diagnosen och barnet skulle aldrig komma på tanken att ens skada en mygga. Såna här förklaringar leder till att folk blir rädd för barn med diagnosen vilket gör livet ännu svårare. Det är så onödigt. Kunde du inte bara slutat boken med att säga vem mördaren var punkt ? Det barn jag känner är världens snällaste. Hur ska barnet kunna stå upp för sig själv och sin diagnos när fördomar sprids om att en sån diagnos kan förklara ett mord?
  Besviken läsare

  • Hej Anna,
   Tråkigt att höra att du är besviken.

   Joel mördar inte för att han är elak, han har heller inte för avsikt att döda, utan agerar ur rädsla. När han kommer till saltmagasinet är det mörkt och han ser dessutom inte vad han gör.

   När jag skriver en roman vill i alla fall jag ha en förklaringsmodell för hur ett barn kan komma åt ett vapenskåp. Naturligtvis skulle det kunna vara så att kombinationen är känd för alla i familjen, men i det här fallet ville jag ha ett barn som är fascinerad av runda ting, som magasinet i revolvern.

   Jag tror inte att någon läsare/lyssnare kommer att tro att barn med en viss diagnos är elaka. Jag har själv barn med autismdiagnos och drar inte den slutsatsen.

   Med vänlig hälsning,
   Susan

 14. Hej Susan!
  Jag läste eller lyssnade precis klart din andra bok o Jag har både fällt tårar efter Josefin och skrattat gott åt Zetanoch Kajsa. Sedan har du även Katarina Ewerlöv som uppläsare. Det kan inte bli bättre!

  Tack för dessa två ”tokbra” böcker! Synd att drt alltid ska ta slut. Saknar redan Zetas härliga humor och Kajsas vad ska man säga knasiga impulsivitet? Jag vill läsa mer!!!!! Ja eller lyssna, det funkar så bra medan man städar.

  Nu väntar jag spänt på numero tres!

 15. Hej Susan! Nu har jag sträckläst hela morgonen. ”Den tatuerade cirkeln”. 100 sidor kvar. Skitbra story och hur spännande som helst! Blir nog köpt för tv-produktion och/eller såld till andra länder vilken sekund som helst 🙂 Lycka till!!!

 16. Hej!
  Jag har snart läst ut Prästens lilla flicka. Jag hittade dig av en slump och den boken är så bra. Jag vill inte sluta läsa och det är inte ofta man får tag på så bra böcker.
  Så bra att det nu finns en andra bok och en tredje på gång.
  Hoppas verkligen dina böcker blir film en dag.

  • Hej!
   Så roligt att du gillade min bok! Det finns en uppföljare, eller rättare sagt två. Den tatuerade cirkeln är den fristående del 2 och Costa del crime ”ligger i datorn” och slutfilas på just nu. Den kommer ut i vår eller under sommaren (2018). Ja, film det vore nåt! 😀
   Ha det gott!
   Susan

 17. Hej Susan! Jag har nu läst din första bok! Jag har läst boken sittandes vid min gamla mammas sjuksäng! Allt hopp är ute och mamma gammal och vill inte vara med längre! Vi fyra syskon turas om att sitta hos mamma! Din bok har verkligen hjälp mig att hålla mig vaken under nattvak! Mamma är fortfarande med oss så nu ska jag ladda ner din andra bok! Tack för hjälp och spänning under en svår period i livet! Lycka till i ditt fortsatta skrivande! Lena G

 18. Susan, you are totally awesome!

 19. Trevlig Fest!!! Snart är det dags igen!

 20. ”Prästens lilla flicka” just lyssnat på den som ljudbok. En mycket bra bok. Det skulle ge ett än bättre intryck om uppläsaren använde grav accent på de ortsnamn där sådan skall vara. Docksta och Killingsnäs exempelvis.
  Språkpoliskommisarie Besserwisser
  Avd Rätt skall vara rätt

  • Hej Per,

   Jag förstår precis vad du menar och har själv (som Stockholmare) undvikit att säga Ö-vik just av den anledningen. 😉 Men kul att du gillade min bok och hoppas att du vågar dig på att lyssna även på följande böcker (trots att det är en Stockholmare som läser).

   😀
   Susan

 21. Är inne på bok nr 2 och detta är verkligen superbra och spännande. Ser fram mot nästa bok.
  Så bra vi har det som har en sådan super författare.

 22. Älskar dina böcker! Du skriver fantastiskt kommer det någon 4:e bok snart?

  • Hej Jennie,

   Så roligt att du gillar mina böcker. Tyvärr kommer det inte 4:de bok i Höga Kustenserien, men väl en bok om mig och min son som har autism. Sedan skriver jag på en ny serie som jag tror blir lika spännande som de du läst. Arbetsnamnet på serien är Linje 17 och jag skriver med en tjej som heter Lisa Bjerre. Det ska bli skoj. Kram Susan

 23. Hej Susan!
  Helt okänt var du när min syn försvann i samband med en stressituation. Jag som brukar läsa var helt handikappad. Nära och kära hjälpte mig att finna böcker att lyssna på, jag föll för höga kusten.
  Herregud, jag vart helt såld! Längtan av böckerna, frustrerad över Kaisa, förbannad på Zeta, Kristian…
  Du är min absoluta favorit!!
  Längtar efter fler böcker! Du är verkligen grym!!! Historierna lockar mig till att förstå hur du hittar innehållet, jag är så fascinerad!! Tack Susan ❤️

 24. Hej Susan!
  I samband med att jag blev blind pga en stressituation blev jag tvungen att börja lyssna på böcker, jag som alltid läst.
  Nära och kära letade efter innehåll att lyssna på och jag föll för höga kusten.
  Herregud så bra!!
  Frustrerad över Kaisa, förbannad på Zeta, ha du lyfter känslorna. Längtar efter mer. Du skriver fruktansvärt bra, var kommer innehållet ifrån?!
  Tack gör bra böcker!!! ❤️

  • Hej Mari,

   Jag beklagar synen <3 Sån tur i alla fall att du kan lyssna. Ja var kommer allt ifrån? Som författare så gräver man i sig själv och sen spär man på med en rejäl dos fantasi. Det glädjer mig i alla fall att du tycker att jag skriver bra! Tack och bock.
   Kram,
   Susan

 25. Hej Susanne. Jag har precis sträcklyssnat på dina böcker. Så spännande, underhållande o karaktärerna blev mina kompisar :). Åh Zeta woow, blev nästan kär i henne. Nåväl jag undrar om det tog slut eller kommer det någon mer bok med Kajsa o Zeta? Saknar dem o vill uppleva mer tillsammans med dem.
  Tusen tack ! Malin

 26. Hej! Jag är mamma till Liv Casserfelt, 12 år, som också gillar att skriva. Ni är nog släkt misstänker jag! Här är hennes novell som hon kom fyra med i SN:s novelltävling. Hon skrev den när hon var 10 år.

  https://sn.se/kultur-noje/pa-fjarde-plats-liv-casserfelt-natten-da-grevinnan-fick-ro

  • Hej Sarah och Liv,
   Grattis till fjärdeplatsen, roligt att höra att du gillar att skriva. Fortsätt så.

   Ska erkänna att jag är ingift i klanen, men efternamnet delar vi! (Och vilket efternamn sen!)

   Kram och med vänlig hälsning,
   Susan

 27. Har nu läst Höga Kusten Serien x 2
  Så otroligt spännande.
  Nu undrar jag om del 3 och 4 kommer att ges ut i likadan dubbel pocket.
  Gillar att läsa riktiga böcker som luktar och känns som papper i handen.
  Har fått nog av min iPad under pandemin.
  Annars får jag väl se fram emot den nya serien
  Med vänlig hälsning, Karin Olsson

  • Hej Karin, det glädjer mig att höra att du gillade de första två böckerna och att du berättar det här 😀 . Förlaget har planer på att ge ut nr 3 och 4 som fysiska böcker, jag vet bara inte riktigt när. Jag hoppas att det sker inom året.
   Kram och vänlig hälsning,
   Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Susan Casserfelt

Tema av Anders NorénUpp ↑