Höga Kustenserien

I final till stora Ljudbokspriset

Prästens lilla flicka

16-åriga Josefin kommer aldrig hem efter sin sånglektion. En skallgång med frivilliga söker efter den kände Modotränarens dotter. Situationen försvåras ytterligare av den snöstorm som lamslår Höga Kusten.

Fallet med den försvunna flickan sätter polisstyrkan i Örnsköldsvik på prov. Ju djupare den oerfarna polisaspiranten Kajsa Nordin gräver i fallet, desto fler hemligheter verkar det finnas kvar att upptäcka.

Samtidigt dras den kända konstnären Zeta på Mariatorget i Stockholm in i dramat när en ung, utlandsfödd man ringer på hos henne. Mannen är på flykt, men från vad? För Zeta, själv nyss hemkommen från New York i ett desperat försök att rädda sin dalande stjärna, behövs verkligen inga fler problem.

Vad har hänt Josefin och vad döljer Prästens lilla flicka?

Debutanten Susan Casserfelt har skrivit en psykologisk spänningsroman som i svindlande fart för läsaren mellan Höga Kusten, New York och Stockholm och finns inläst som ljudbok av Katarina Ewerlöf.

Adlibris   Bokus   CDON   Akademibokhandeln

Den tatuerade cirkeln

En ung man skjuts ihjäl i Gamla stan. De märkliga omständigheterna gäckar polisinspektör Kajsa Nordin som börjar gräva i fallet tillsammans med den pensionerade kriminalkommissarien Modig från Örnsköldsvik. Spåren leder dem vidare uppåt i landet, till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad pågår egentligen i den gula villan i det natursköna landskapet kring Höga Kusten-bron?

Den rafflande historien drar igång då Kajsa, under ett romantiskt restaurangbesök, hör två skott, rusar ut och finner en svårt skottskadad ung man. Hon påbörjar livräddande insatser, men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som hon antar vara hemliga poliser. Snart riktas misstankarna istället mot henne och hon tvingas ta saken i egna händer.

Detta leder till att hon än en gång kommer i kontakt med Zeta, och via kändiskonstnären ett dolt sällskap med en synnerligen ljusskygg verksamhet. Bland annat med kopplingar till en privat klinik vid foten av Höga Kustenbron.

Den tatuerade cirkeln är den andra delen i Höga kustenserien. Åter igen får vi skifta bekantskap med den impulsivia Kajsa och den excentriska konstnären Zeta. Boken för oss i svindlande fart mellan Stockholm, via Sigtuna upp till Västernorrland och tar upp ämnet FAP, Familjär amyloidos med polyneuropati, som även kallas för Skellefteåsjukan samt den ovanliga blodgruppen lilla P också vanlig i Västernorrland och Västerbotten.

Mitt i den fartfyllda handlingen finns det också utrymme för kärlek, värme, eftertanke och humor. Inläst av Katarina Ewerlöf.

Recensioner : Boktipset  Jennys boklista

Adlibris   Bokus   CDON   Akademibokhandeln

I betraktarens öga

Den tredje boken har jag just skrivit klart och den kommer någon gång under året. I den kommer vi åter att få möta Zeta, Kajsa och Modig.

En stor retrospektiv utställning med Zetas konst planeras i Örnsköldsvik. Utöver stjärnan har tongivande konstnärer ”som samtalar” med Zetas konst bjudits in. Men dagarna före utställningens öppnande upptäcks ett lik i Parkenbacken. Kommer mordet att lösas innan utställningen öppnas. Beräknas utkomma 2018. Nu får en del frågor som har hängt kvar från första början ska nu besvaras. Minns ni?

prolog
Ur Prästens lilla flicka

 

Psykologiska spänningsromaner

Jag brukar beskriva mina böcker som Åsa Larsson möter Bruce Willis i Die Hard, men en kvinnlig Bruce Willis. Psykologisk spänningsroman med mycket action.

Låt oss börja med den färgstarka Zeta, en internationellt erkänd konstnär, verskam sedan 80-talet rör sig denna jetsetare i alla samhällsklasserna. Eller i alla fall i de socialskikten som serverar hennes favoritdryck champagne.

När jag tänker på Zeta så ser jag framför mig Pippi Långstrump som vuxen, fortfarande okuvad av samhället, full av galna upptåg. Hon fungerar som en katalysator, får omgivningen att reagerar på oväntade sätt, nästan som dynamit.

Jag har haft förmånen att träffa ett par Zeta genom livet. Det är färgstarka personligheter som lyser upp den gråaste av dagar. Romanfiguren Zeta höll mig sällskap under småbarnsåren och för det är jag henne evigt tacksam.

Huvudpersonen Kajsa Nordin är däremot raka motsatsen till Zeta. Ung, intelligent, sportig och analytisk, som en krigarkvinna ur Amazonas djungel.

När vi möter Kajsa i Prästens lilla flicka är hon, som yngst i klassen, under utbildning till Polis.

I sin ungdomliga iver vill Kajsa lite för mycket och när både känsla för takt och socialt samspel saknas blir det lätt galet. Med sina impulsiva sidor har kanske Zeta och Kajsa mer gemensamt än först kan tyckas?

Till sist har vi den godmodige kriminalkommissarien Christian Modig, motvilligt på väg mot pensionen. Som en Sherlock Holmes tofflar han runt i poliskorridoren och önskar att han fick tända sin bästa tänkarpipa. I mordutredningen finner den unga Nordin och den gamle Modig varandra i trivsam torr, kollegial humor.

Örnsköldsvik

Har du inte besökt Höga Kusten och Örnsköldsvik än? Då har du missat en av norrlandskustens pärlor. Landskapet består, precis som namnet antyder, av höga berg i dramatiskt möte med sjöar och hav. Centrala Ö-vik är en liten stad där allt ligger på behändigt promenadavstånd, omgiven av berg på tre sidor och havet mot öster. Berömda landmärken är hoppbacken, Paradisbadets vindlande tunnlar utanför badhuset och de gamla lastkranarna i hamnen. Det finns nyare också, som det färgglada Gert Wingårdh-huset Ting1. Tågstationen har landets vackraste vy över hela stan.

Båda ljudböckerna på topplistan mars 2017
Screen Shot 2016-03-01 at 14.27.25
ADLIBRIS v 9 Pockettoppen 2016

Förlag

Jag började som egenutgivare, fast jag föredrar ordet indieförfattare bättre. Orsaken till att jag gav ut boken själv var helt enkelt att jag var för otålig att vänta på ett förlag. Idag är jag glad för att ha gjort den resan, eftersom jag har lärt mig en hel del om bokbranschen.

Jag har alltså inte haft något stort förlag i ryggen som gör reklam för mina böcker i tunnelbanan och det är också orsaken till att de inte finns i merparten av bokaffärerna. 2016 sålde jag ljudboksrättigheterna till förlaget WAP. Till min stora glädje är Katarina Ewerlöf inläsare för ljudböckerna. Den tatuerade cirkeln har legat 1:a på Storytel och Prästens lilla flicka kom upp på en hedersam 4:e plats. Pocketrättigheterna är sålda till MiMa förlag och beräknas komma ut under hösten 2017.

Om du har läst eller lyssnat på mina böcker och gillat dem får du gärna hjälpa mig att sprida ordet.

 

Adlibris   Bokus   CDON   Akademibokhandeln