Okänd avsändare

Den tredje delen i Linje 17 bokserie gavs ut januari 2023

En avdankad journalist avrättas brutalt i södra Stockholm. Efter att ha försörjt sig på swishdonationer i flera år tycks hans spekulativa skriverier ha kommit ikapp honom. När Jack Karlberg utreder fallet leder spåren till kriminella grupper. Vem har skadats illa nog för att svara med en kula?

Polisen Lina Kruse nystar i en härva av bedragare som drabbar Bagarmossens mest sårbara. Åldringar som efter ett liv av hårt arbete rövas på sitt livs besparingar. Lina får oväntad hjälp av barndomsvännen Malle, som i jakten på ett tryggare liv snart glider åt helt fel håll.

Samtidigt dras snaran åt runt Jack. Insatserna för hans tjänster åt mc-klubben stiger. Kommer han att kunna skydda sin familj från gängens vrede?

Okänd avsändare är en kriminalroman om de vardagsnära brott som drabbar framför allt äldre i vårt samhälle, men också om de djupa sår som en publicerad text kan vålla. Det är den tredje boken i serien Linje 17 där vi får följa poliserna Lina Kruse och Jack Karlberg i Stockholmsförorten Bagarmossen.