fotograf Annelie Nygårds

Bröllopsfotografen Anneli Nygårds in action, Fotograf Mariana Seiser-Trauner

För sex år sedan var denna dag också en lördag. Vår lördag, då vi gifte oss. Grattis på bröllopsdagen min älskling.

Det var en fantastisk dag, fast alltför kall vårdag för min vackra brudklänning. Trots kylan var dagen fylld av värme. Men vår bröllopsdag var inte den lyckligaste dagen i mitt liv, utan en dag två år tidigare, som möjliggjorde vår bröllopsdag och som jag är övertygad fram till denna dag har varit nyckeln till vårt framgångsrecept.

Maria Magdalena Kyrka, Stockholm

Maria Magdalena Kyrka, Stockholm

Dagen jag tänker på kan också ha varit en lördag, men mer troligt en söndag. Det var dagen då vi knäckte koden. En solig sommardag, men trots värmen var jag kall inombords. Kall och ensam. Du hade tagit sonen på en lång promenad. Du gjorde allt för att sonen inte skulle märka hur dåligt jag mådde. Men ju mer du koncentrerade dig på att kompensera en frånvarande mor, desto mer ensam blev jag. Det var ni två mot mig, och sonen, trots hans ringa två år, kände av vårt drama och spelade ut det mot mig. Han var avvisande och fientlig mot mig, precis som du.

Krona lånad från kyrkan

Krona lånad från kyrkan
Fotograf Anneli Nygårds

När ni kom hem från promenaden berättade jag att jag inte kunde leva så här längre. Även om jag som mamma mådde dåligt så hade jag rätt att tillhöra familjen. ”Jag gör allt för att sonen ska känna sig trygg.” sa du. ”Han är det viktigaste för mig!”

”Men vad är viktigast för sonen?” kontrade jag. ”Att han känner att han är viktigast för dig eller att du och jag sätter varandra först och att han kan vara trygg i att vi håller ihop?” Var orden kom ifrån vet jag inte än idag. Jag skulle tippa hundpsykologi snarare än Gudomlig intervention, men jag håller inget för omöjligt. Det har hänt förr att jag har varit tyst nog för att höra änglar viska i mitt öra.

lyssna_sång_15x15_DSC_5584Sonens negativa beteende gentemot mig försvann som genom ett trollslag. För mig var det inget mindre än ett mirakel. Det blev vår ledstjärna, att du och jag var de viktigaste personerna för varandra. Det är fortfarande vår ledstjärna idag, att vi är viktiga för varandra. Barnen kommer alltid på andra plats. Men på en väldigt trygg plats, för att de vet att mamma och pappa älskar varandra.

Grattis på bröllopsdagen älskling.