Deckarserien Höga kusten som översatts till flera språk och nominerats till Stora Ljudbokspriset. Böckerna har sålt i över 250 000 exemplar.

Storytel

Bookbeat

Nextory

Höga kustenserien översatt till finska.
Debutboken i spansk översättning.

Jag brukar beskriva mina böcker i Höga kusten-serien som Åsa Larsson möter Bruce Willis i Die Hard, men en kvinnlig Bruce Willis. Psykologisk spänningsroman med mycket action.

Låt oss börja med den färgstarka Zeta, en internationellt erkänd konstnär, verskam sedan 80-talet rör sig denna jetsetare i alla samhällsklasserna. Eller i alla fall i de socialskikten som serverar hennes favoritdryck champagne.

När jag tänker på Zeta så ser jag framför mig Pippi Långstrump som vuxen, fortfarande okuvad av samhället, full av galna upptåg. Hon fungerar som en katalysator, får omgivningen att reagerar på oväntade sätt, nästan som dynamit.

Topplistan mars 2017

Jag har haft förmånen att träffa ett par Zeta genom livet. Det är färgstarka personligheter som lyser upp den gråaste av dagar. Romanfiguren Zeta höll mig sällskap under småbarnsåren och för det är jag henne evigt tacksam.

Huvudpersonen Kajsa Nordin är däremot raka motsatsen till Zeta. Ung, intelligent, sportig och analytisk, som en krigarkvinna ur Amazonas djungel.

När vi möter Kajsa i Prästens lilla flicka är hon, som yngst i klassen, under utbildning till Polis.

I sin ungdomliga iver vill Kajsa lite för mycket och när både känsla för takt och socialt samspel saknas blir det lätt galet. Med sina impulsiva sidor har kanske Zeta och Kajsa mer gemensamt än först kan tyckas?

Till sist har vi den godmodige kriminalinspektören Christian Modig, motvilligt på väg mot pensionen. Som en Sherlock Holmes tofflar han runt i poliskorridoren och önskar att han fick tända sin bästa tänkarpipa. I mordutredningen finner den unga Nordin och den gamle Modig varandra i trivsam torr, kollegial humor.

Örnsköldsvik

Har du inte besökt Höga Kusten och Örnsköldsvik än? Då har du missat en av norrlandskustens pärlor. Landskapet består, precis som namnet antyder, av höga berg i dramatiskt möte med sjöar och hav. Centrala Ö-vik är en liten stad där allt ligger på behändigt promenadavstånd, omgiven av berg på tre sidor och havet mot öster. Berömda landmärken är hoppbacken, Paradisbadets vindlande tunnlar utanför badhuset och de gamla lastkranarna i hamnen. Det finns nyare också, som det färgglada Gert Wingårdh-huset Ting1. Tågstationen har landets vackraste vy över hela stan.

Ting 1, ett riktmärke i staden.
Några av de spanska titlarna på storytel, inklusive Prästens lilla flicka.

Storytel

Bookbeat

Nextory