En bok som handlar om autism – mars 2021

Susan Casserfelts kriminalromaner i Höga kusten-serien har lovprisats och blivit riktiga ljudbokssuccéer. Men medan hennes författarkarriär tog fart brottades hon med svårigheter på det privata planet.

När sonen Hugo föddes förstod Susan ganska snart att han var annorlunda, men det dröjde mer än fem år och många läkarbesök innan han slutligen fick sin diagnos: autism. Med hjälp av bildstöd och teckenspråk försöker föräldrarna hantera Hugos många utmaningar. Samtidigt kämpar Susan med att få hjälp för sin egen utmattning.

I “Dit orden inte når” berättar Susan öppenhjärtigt och engagerat om hur det är att leva med ett barn som inte är som alla andra. Om problem och svårigheter, sorg och smärta. Men också om den glädje och kärlek som Hugo skänker dem.    “Dit orden inte når” är inläst av Susan Casserfelt själv. Kommer ut på WAPI, Word Audio Publishing International.

Ensamt vittne

Första delen i serien Linje 17 – en polisroman som utspelar sig i Bagarmossen. Juni 2021.

ETT GÄNGKRIG DÄR MÅNGA LIV KAN OFFRAS

Ännu en skjutning i en Stockholmsförort, ännu en ung människa ligger död, offer för en uppgörelse mellan kriminella gäng. Men den här gången är något annorlunda, offret är en ung kvinna utan kriminell bakgrund.

Poliserna Lina Kruse och Jack Karlberg är först på plats. På brottsplatsen finns trettonårige Eddie, yngre bror till en ökänd gängledare. Snart visar det sig att skjutningen bara är början på ett stort gängkrig där endast en kan stå som segrare.

När våldet eskalerar slits Eddie mellan lojaliteten till sin bror och rädslan att själv bli nästa offer. Ska han välja gänget – eller ska han våga vittna?

Susan och Lisa lärde känna varandra på en kurs i litterär gestaltning för Sören Bondeson. Lisa Bjerre har lång erfarenhet som journalist och arbetar som frilansskribent.

© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Höga kusten-serien

fotograf Helena Berzelius/Studio Lea

Deckarserien Höga kusten som översatts till flera språk och nominerats till Stora Ljudbokspriset. Böckerna har sålt i över 250 000 exemplar.

Höga kustenserien översatt till finska.